HABBA ZURIAT LISTRA

HABBA ZURIAT LISTRA - IKHTIAR HAMIL DENGAN PAKAR KESUBURAN

09:10


Duhai anak
Hadirlah segera dalam hidup kami
Umi dan Abi terlalu rindu
Rindu kehadiran dirimu
Janganla buat kami menunggu
Terlalu lama kami menantikan kehadiranmu
Umi dan Abi semakin dimamah usia..
Berilah umi dan Abi merasai sepertimana mereka yg lain.
Cepat la sayang, hadir dalam hidup kami
Kami terlalu rindu...
.
Yakinilah, Allah berikan ujian pada yg layak dan Allah kembalikan kebahagiaan kepada yg berusaha. 
JOM BERDOA / USAHA / IKHTIAR / TAWAKAL



"ENDOMETRIOSIS PEMBUNUH IMPIAN WANITA NAK ANAK !"
Endometriosis bukan meteor ok ! 
.
๐Ÿ‘ฉ Ia satu keadaan dimana tisu yg seakan sama dgn dinding rahim (endometrium) berada diluar rahim. 
๐Ÿ‘ฉ Setiap kali anda mengalami haid, endometrium juga mengalami haid dan ini akan menyebabkan darah berkumpul pada kawasan tersebut menyebabkan radang, kerosakan dan parut yg teruk.
๐Ÿ‘ฉ Ia sebenarnya boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira bangsa dan usia.
๐Ÿ‘ฉ Kerap terjadi kpd mereka yg beurusia 20-30an dan mempunyai sejarah keluarga yg mengalami masalah sama.


KESAN ENDOMETRIOSIS 
Masalah yg sering dihidapi oleh mereka yg mengalami endometriosis ialah:
.
Sakit senggugut
Sakit pada ari-ari
Sakit semasa hubungan seks
Sukar Hamil
.
➡ Tahap sakit pada pelvis yang disebabkan oleh endometriosis adalah berbeza-beza. 
➡ Sakit sederhana yang sentiasa ada sepanjang masa. 
➡ Sakit yang sungguh teruk yang menyerang sekali-sekala. 
➡ Bertempat di kawasan ari-ari sahaja dan ada juga yang sakit sampai belakang pinggang.
➡ Kesakitan tidak berkait langsung dengan keadaan endometriosis. 
➡ Sakit yang luar biasa tetapi mempunyai endometriosis tahap ringan dan, ada juga yang mengalami endometriosis yang begitu teruk, tapi tak mengalami apa apa simtom.
.

SIMPTOM LAIN YG JARANG BERLAKU 
Sakit semasa membuang air besar atau keluar darah dari dubur semasa haid
Sembelit
Sakit semasa pemeriksaan pelvis
Sakit dan kerap kencing
Ini selalunya berkaitan dengan tempat dimana terdapat endometriosis.


MENGESAN ENDOMETRIOSIS
... 
๐Ÿ‘‰ Doktor akan bertanya tentang sejarah perubatan anda dan simptom yang anda hadapi. 
๐Ÿ‘‰ Pemeriksaan faraj untuk mengesan samada terdapat pembengkakan, kesakitan, dan sebarang ketidaknormalan pada sistem peranakkan. 
๐Ÿ‘‰ Ultrasound untuk melihat sebarang cyst yang timbul dari komplikasi endometrisis.
๐Ÿ‘‰ Laparoscopy.


RAWATAN ENDOMETRIOSIS
...
๐Ÿ’‰ Untuk menghalang kerosakkan yang serius pada sistem peranakan anda, adalah sangat penting untuk merawat endometriosis ini secepat mungkin.
๐Ÿ’‰ Sesungguhnya, tiada rawatan yang boleh menyembuhkannya 100%, tetapi terdapt beberapa rawatan yang boleh mengurangkan kesakitan anda dan mengekalkan kesuburan anda.
.
UBAT-UBATAN 
.
Terdapat banyak ubat yang boleh mengurangkan simtom endometriosis.
.
UBAT TAHAN SAKIT
๐Ÿ’Š Boleh mengurangkan kejang dan sakit seperti acetaminophen, ibuprofen, naproxen. 
.
PIL PERANCANG 
๐Ÿ’Š Pill perancang boleh membuatkan haid anda teratur juga mengurangkan darah haid dengan mengawal ovulasi. Ramai wanita mengambil pil secara berterusan agar haid mereka lansung tidak datang dan seterusnya mengurangkan sakit.
.
PEMBEDAHAN 
๐Ÿ’Š Sekiranya ubatan tak memberikan hasil yg memuaskan, doktor akan menyarankan pembedahan seperti endometrial ablation. Pembedahan cystectomy disarankan kepada mereka yang mengalami endometriotic cyst.
..........................
[Sumber : D R Junaidah - Pakar kehamilan & Sakit Puan]


Image result for HABBA ZURIAT LISTRA

๐Ÿ‘‰Booster Kesuburan 
๐Ÿ‘‰Memberi kestabilan pada fungsi ovari
๐Ÿ‘‰Membantu baiki sistem hormon
๐Ÿ‘‰Menguatkan rahim
๐Ÿ‘‰Melancarkan haid
๐Ÿ‘‰Mengatasi masalah senggugut
๐Ÿ‘‰Membantu menambah sistem imun dalam badan
๐Ÿ‘‰Memberi tenaga & stamina
๐Ÿ‘‰Memberi kesan natural pada antibodi
๐Ÿ‘‰Mencegah penyakit kesuburan wanita seperti pcos, cyst, fibroid, tiub fallopio tersumbat, endometriosis dan keputihan



" SUSAH SANGAT NAK PREGNANT ! MUNGKIN NI PENYEBABNYER... ! " 
Sekiranya anda susah nak hamil dan pemeriksaan menunjukkan anda takder masalah ovulasi dan bacaan sperma suami pula normal jer, anda perlu mempertimbangkan utk jalani pemeriksaan pelvis secara mendalam sbb anda mungkin mengalami polip.
.
๐Ÿ‘ฉ POLIP ENDOMETRIUM 
..
๐Ÿ’‰ Ketumbuhan rahim yg kerap berlaku di kalangan wanita khususnya pada usia reproduktif iaitu 20-30’an. 
.
๐Ÿ’‰ Polip terjadi apabila lapisan dalam rahim (endometrium) tumbuh dengan cepat dan menjadi bengkak. 
.
๐Ÿ’‰ Ianya tak merbahaya tapi bila ia dikeluarkan, ia akan dihantar ke makmal untuk kajian untuk mempastikan ia adalah 100% benign ( bukan kanser).
.
๐Ÿ’‰ Polip boleh menyebabkan pendarahan haid jdi tak normal atau tak teratur, tapi polip boleh hadir dlm rahim tanpa sebarang gejala bermaksud, wanita tak menyedari yg mereka mengalami polip hinggalah ia di temui secara tak sengaja seperti semasa ujian ultrasound. Ia juga kerap dikesan semasa ujian HSG.
..
๐Ÿ‘ฉ POLIP ENDOMETRIUM BOLEH JEJASKAN KESUBURAN KE ?
.. 
๐Ÿ’‰ Polip endometrium boleh dikaitkan mslh susah nk hamil. 
Satu kajian menunjukkan pembuangan polip meningkatkan peluang untuk hamil. 
.
๐Ÿ’‰ Kajian ini mendapati bahawa bila polip tlah dibuang, kadar kehamilan adalah 63%. Tpi jika polip itu tidak dikeluarkan, kadar kehamilan adalah hanya 28%. 
.
๐Ÿ’‰ Kajian lain menunjukkan polip yg tumbuh berdekatan dgn lubang fallopian lbh kerap dikaitkan dgn susah hamil berbanding pada lokasi lain.
.
๐Ÿ’‰ Kemungkinan besar polip menghalang sperma dari bersenyawa dgn telur dengan menutup liang fallopian dan jika berlaku persenyawaan kehadiran polip kat dlm rahim menghalang implantasi dari berlaku. 
.
๐Ÿ’‰ Jika berlaku, ia boleh menyebabkan keguguran oleh kerana ia melekat pada dinding polip bukan rahim. 
Pada yg mengalami keguguran berulang, eloklah jalani ujian untuk memastikan anda tak mengalami polip.
..
๐Ÿ‘ฉ BAGAIMANA DIAGNOSA POLIP DIBUAT ?
.. 
๐Ÿ’‰ Guna ujian ultrasound faraj yang berteknoloji 3D. Ia lebih senang di kesan pada pertengahan kitaran haid iaitu sekitar masa ovulasi.
.
๐Ÿ’‰ Polip selalunya dibuang mengunakan prosedur HYSTEROSCOPY iaitu Pembedahan minor yang boleh dibuat secara pesakit luar atau Day-Care. Ia selalunya mengambil masa kurang dari 30 minit dan anda boleh balik pada hari yang sama.
......
[Sumber : D R Junaidah - Pakar kehamilan & Sakit Puan]



Wow.. twin.. alhamdulillah...
Moh la kita rmai2 amalkan Habbasauda Listra Nuderm. Produk berkualiti tggi.. harga mampu milik.
Berminat utk mncuba iktiar ?



Alhamdulillah. Syukur.. 8 bulan usaha dan amalkan habbasauda dan habbazuriat listra. Kini hamil anak pertama.. 

T.A.H.N.I.A.H ‼️




๐ŸŽ€Berjaya Hamil๐ŸŽ€

10 tahun usaha untuk hamil. Mesti mcm2 dah usaha.. Subhanallah. Sabar mereka teruskan usaha.
Pernah hamil dan keguguran. 



๐ŸŽ€Testimoni Baby Listra & Susu Badan Bertambah๐ŸŽ€

Alhamdulillah syukur. Tahniah atas kelahiran baby listra. Comey pulak tuu.. Alaa nak juge. Hihi.

Selepas melahirkan mengalami masalah susu badan tersumbat. Guna teknik urutan sambil makan habbasauda listra dan kini baby dpt baik berat selepas mendapat susu badan. Alhamdulillah. Support susu badan selagi ada rezeki ya sis


๐ŸŽ€Testimoni Hamil๐ŸŽ€
Sebelum kahwin, senggugut setiap kali haid. Risau sgt lepas kahwin nnt ada masalah sbb ramai org ckp kalau senggugut maknanya susah nak hamil. 
Cari punya cari, terjumpa listra dan terus cuba untuk betulkan masalah senggugut selepas kahwin. Alhamdulillah, start April 2016 amalkan habbasauda dan senggugut kurang menyerang semasa haid. Berterusan ambil habbasauda dan kini disahkan hamil.


Hamil Habbasauda Listra Ipoh
Follow · 31 July near Ipoh  · 

๐ŸŽ€Berjaya Hamil๐ŸŽ€

9 tahun usia perkahwinan.. Subhanallah. Masing2 mempunyai pengalaman yg agak lama..

Masalah telur (ovum) malas/ lambat matang. Mmg kebanyakkan wanita alami masalah telur xmatang. Tak cukup matang untuk disenyawakan.. Amalkan ubat doctor (biasanya namanye clomid) dan masih xberjaya.. Tapi xputus usaha dan amalkan habbasauda listra. Buat pertama kali selepas 9 tahun disahkan hamil.



๐ŸŽ€Testimoni Hamil๐ŸŽ€

Beberapa harini dapat testimoni hamil listra n majoriti semua lebih dr 8 tahun.. Yg ni 11 tahun pulak menanti. Subhanallah.. Kunfayakun.

Even anak ketiga pun masih dalam dunia usaha nak hamil. Apakan pulak yg belum pernah. Subhanallah. Tanamkan lah sifat2 kesabaran, ketabahan dan tekad dalam usaha mereka.. Permudahkanlah juga usaha dan urusan mereka yg di uji.. 



" AKHIRNYA, WANITA INI BERJAYA BUKTIKAN YG DIA BOLEH MILIKI ANAK SENDIRI LPAS 7THN HURU HARAKAN DIRI MENCARI IKHTIAR ! NAK TAU DIA GNE APE ? BACE NI !"
...
" Ya Allah ! tuhan jer tau rsenye bile dpt merasa jd ibu. Sbnrnye, siti hampir give up sblom ni sbb mslh period x stabil dah lme. Ada jgak bace kt blog2 bgtau mslh period ni buatkan kite susah nak dpt anak. Mkin risau kite dbuatnye.
.
Tapi dsbbkn nekad dn support dri family, siti try jgak mcm2 smpaila siti dpt HABBASAUDA LISTRA ni suggest dri sedare. X tunggu lme siti trus amalkan. Alhamdulillah lpas amalkan 4 botol, mslh period dah ok. lancar je smpai la brape bln lpas tu, lewat smpai. Mle rse risau siti pi cek dan syukur Alhamdulillah.. Siti pregnant. 
.
Siti still amek HL ni smpai due date 25 Julai 2016, Siti dpt baby girl. Nur Faariqa Milliya nama dia. Syukur Alhamdulillah, Allah kabulkan permintaan Siti nak jadi ibu lpas 7thn tunggu. Terima kasih kerana ciptakan HL, makanan sunnah yg baik utk mereka yg nk sihat dn sbg iktiar bg kmi yg nak sgt merasa jadi ibu. "
...
[ Siti Aisyah, Seremban, Negeri Sembilan ]







" PERIOD PROBLEM ? TAPI KENAPA ? ADA SAPER2 TAU ? "
.....
Ble ckp psal haid x tratur.. pasti ada wanita kat luar sne da mle cemas dn terpikir knp dan x tau puncanye. Sbnrnye faktor haid lancar atau x ni mainkan peranan penting. Nak2 lgi pde mereka yg sdg merancang utk dptkan baby. So ape yg ptot anda bwat?
..
Jom ketahui punca knp period anda tak tratur supaya mudahkan anda cari penawar :
.
Dalam banyak kes, haid yang tidak teratur adalah berkaitan dengan keadaan yang dipanggil anovulation atau tidak bertelur.
..
๐Ÿ‘‰ HORMON TAK STABIL
..
Sering terjadi pada gadis belasan tahun tpi ia akan beransur pulih secara semulajadi walaupun mungkin memakan masa bertahun-tahun.
Berlaku pada mereka yg lewat usia reproduktif. Ramai wanita sedar bahawa mereka menghampiri menopos apabila haid mereka menjadi tidak seimbang. Apabila haid tidak datang selama 12 bulan berturut, anda dikatakan sudah menopos.
..
๐Ÿ‘‰ KEGUGURAN
Hamil dan keguguran pula kerap menjadi penyebab haid jdi tintong terutama pd mereka yg dlm lingkungan usia 20-40an. Pastikan dahulu anda tak hamil dgn menjalani ujian kehamilan sblum bergegas ke klinik doktor anda.
..
๐Ÿ‘‰ SENAMAN ATAU DIET GILER GILER 
..
Terlalu banyak bersenam boleh menyebabkan haid jadi tak teratur atau ia berhenti terus. 
Kerap berlaku pada ahli sukan yg berbadan kurus dan tak berlemak. 
Kehilangan berat badan yg keterlaluan dari diet yg melampau boleh beri kesan sama.
..
๐Ÿ‘‰ TEKANAN 
..
Tekanan perasaan kronik atau kebimbangan luar biasa ttg masalah tertentu boleh menyebabkan hormon anda tak stabil seterusnya kitaran haid jdi problem.
..
๐Ÿ‘‰ TEKANAN FIZIKAL 
Sekiranya anda baru pulih dari penyakit yg berat atau mengalami pembedahan, kitaran haid anda mungkin terjejas tetapi ia tidak memakan masa yang lama.
..
๐Ÿ‘‰ MERANCANG
..
Pil Perancang, Implanon atau Depo-provera boleh buat tempoh haid anda jadi singkat, berlaku sekali sekala atau takder langsung utk berbulan-bulan lamanya. Intrauterine Contraceptive Device (IUD) atau alat dalam rahim juga boleh menyebabkan haid tak teratur.
..
๐Ÿ‘‰ POLYCYSTIC OVARIAN SYNDROME (PCOS) 
..
Wanita dengan PCOS biasanya mempunyai sejarah haid tak teratur selama bertahun-tahun. Selain dari susah hamil disebabkan tak bertelur, PCOS boleh meningkatkan risiko penyakit kencing manis dan jantung.
..
๐Ÿ‘‰ KETUMBUHAN PADA RAHIM 
..
Fibroid rahim, polip dan endometriosis kerap dikaitkan dengan haid tak teratur.
..
๐Ÿ‘‰ MASALAH PERUBATAN 
..
Gangguan tiroid boleh menyebabkan haid tak teratur jika tahap darah hormon tiroid terlalu rendah atau terlalu tinggi. Keadaan kesihatan lain boleh menyebabkan kitaran yg tak teratur termasuk penyakit buah pinggang, penyakit kencing manis dan masalah prolaktinemia.
..
๐Ÿ‘‰ MENYUSU BADAN 
..
Mereka yg menyusukan badan kerap mengalami haid yg tak teratur tetapi haid anda akan pulih dgn sendiri sekiranya anda berhenti menyusu.
..
๐Ÿ’Š๐Ÿ’‰ Rawatan Haid tidak teratur
Rawatan bergantung kepada punca kenapa haid anda tidak teratur. Jadi amat penting untuk anda berjumpa dengan doktor agar rawatan yang tepat dapat diberikan.
.
[ Sumber : Dr R Juhaidah Blog, Pakar Sakit Puan ]


HARGA

*** BUAT MASANI KOPI SAHAJA MUMMYRINA TAK AMIL.HANYA LISTRA N ZURIAT SAHAJA***


KAMI DI MUMMYRINAZONE BEAUTY MERUPAKAN DEALER DRP STOKIS SAH !




PENGHANTARAN



KAMI HANYA MENGGUNAKAN POS LAJU
SETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI
KEPADA PELANGGAN DALAM TEMPOH 1-3HARI BEKERJA
NO RUJUKAN / TRACKING NO AKAN 
DIBERIKAN SETELAH URUSAN JUAL BELI SELESAI.


Cara Pembelian HABBA ZURIAT LISTRA
 Terus Whatsapp ke +60173288087


Jangan lupa Like sekali Fanpages kami ye

You Might Also Like

0 comments

chkme seo

SEO Reports for mummyrinazonebeauties.blogspot.my